wtorek, 9 listopada 2010

Muffiny bananowe z czekoladą

Składniki
  • 125 g masła
  • 160 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 3 dojrzałe banany (nie było słowa o wielkości więc dałam 2 duże)
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku
  • 300 g mąki
  • 40 g posiekanej czekolady
W rondelku rozpuścić masło. Zdjąć z palnika, dodać cukier, wanilię, banany, rozgnieść je widelcem. Wlać śmietanę, dodać jajka i wymieszać. Dodać sodę, proszek, mąkę, wymieszać. Na końcu wrzucić czekoladę i wymieszać.
Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz