czwartek, 6 stycznia 2011

Muffiny z toffi i słonymi orzeszkami

Składniki:

2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru

1 jajko
pół szklanki oleju
3/4 szklanki mleka lub jogurtu

solone orzeszki, toffi ( masa krówkowa )

Składniki suche ( cukier, mąka, proszek, orzeszki i kawałki toffi ) wymieszać w jednej misce, w drugiej składniki mokre ( jajko, mleko, olej )
Po czym połączyć je ze sobą i lekko wymieszać.
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.

Rada :
- dodajemy niewielką ilość toffi, należy je podzielić na małe kawałeczki
- można dodać również pokruszoną czekoladę

wersja dla leniwych bądź też luksusowa- zamiast orzeszków i toffi dodać pokruszonego na kawałki Snickearsa ;)

Polecam bo muffinki są przepyszne!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz