niedziela, 5 grudnia 2010
Muffiny czekoladowe z serkiem kawowym
Dzisiaj zaprezentuję wam jeden z moich 'eksperymentów'.
Muffiny czekoladowe z dodatkiem kawowego serka.
Składniki na ciasto :
2 szklanki mąki
pół szklanki cukru
pół szklanki oleju
1 jajko
3/4 szklanki jogurtu naturalnego ( maślanki)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Składniki na serek:
250 gram białego sera lub gotowego serka na sernik
5 łyżek likieru kawowego ( użyłam Irish cream )
pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Składniki na ciasto mieszamy według reguł czyli składniki suche osobno , morke osobno po czym łączymy je razem i wlewamy do foremek.
Składniki na serek należy razem dobrze zmiksować, po czym nałożyć na wierzch ciasta w foremkach. Piec około 20 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz